MENIU

Negocierile ruso-ucrainene continuă vineri! Întâlnirea liderilor celor două țări aflate în RĂZBOI, tot mai aproape

Negocierile ruso-ucrainene continuă

O nouă rundă de negocieri de pace între Rusia și Ucraina urmează să continue vineri, în format online, a anunţat miercuri seară şeful negociatorilor ucraineni - David Arahamia, într-un mesaj transmis Telegram.

„În cadrul discuțiilor din Turcia, am anunțat, de asemenea, că este nevoie să ne întâlnim cu liderii celor două țări. Delegația rusă a răspuns că întâi este nevoie de un proiect de acord mai coerent. Într-o săptămână vom stabili ce depinde de participanții la procesul de negociere. Și vom spera ca președinții țărilor să se întâlnească în continuare. În același timp, insistăm că o astfel de întâlnire să nu aibă loc în Rusia sau Belarus”, a scris Arakhamia pe canalul sau de Telegram. 

Prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel din Belarus, întâlnirea a durat cinci ore. Următoarea întâlnire a fost pe 3 martie la Belovezhskaya Puschcha, iar pe 7 martie în regiunea Brest. Pe 10 martie, la Antalya, Turcia au avut loc consultări între miniștrii de externe ai Ucrainei și Rusiei, Dmitri Kuleba și Serghei Lavrov. În prezent negocierile continuă în regim online, prin videoconferință.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că negocierile de pace cu Rusia nu au dus până acum la niciun fel de rezultate concrete.

„Da, există un proces de negocieri care va continua. Însă până acum sunt doar cuvinte. Nimic concret", a spus Zelenski într-un mesaj video postat joi dimineaţa.

Zelenski a subliniat că trupele ruse nu s-au retras de bună voie din zonele de lângă Kiev şi Cernigău, ci au fost respinse de acolo de armata ucraineană. În acelaşi timp, Kievul constată o desfăşurare de trupe ruse pentru noi atacuri în regiunea Donbas, a spus Zelenski. „Iar noi suntem pregătiţi pentru asta", a declarat el.

Conducerea ucraineană nu are încredere în cuvinte frumoase, a explicat Zelenski, adăugând că situaţia de pe câmpul de luptă arată cum stau de fapt lucrurile.

Mai multe articole despre:
negocieri ucraina rusia putin zelenski razboi