MENIU

Negocierile pentru numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European se amână

Laura Codruța Kovesi, acuzată de luare de mită

Negocierile pentru numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European se amână, potrivit unor surse europarlamentare. Negocierile dintre  Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European se vor relua după alegerile europarlamentare pentru că nu s-a ajuns încă la un consens. Mai mult, eurodeputatii cer explicații suplimentare privind modul de selecție a candidaților pentru Parchetul European.

A treia rundă de negocieri PE-Consiliul UE pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruța Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a terminat cu o nouă "remiză".

Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabil candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a PE este formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith Sargentini (Verzi, Olanda).

Mesaj emoționant pentru Kovesi

Mai multe articole despre:
Kovesi Parchetul European