MENIU

Negocierile dintre PNL - PSD - UDMR s-au mutat la Guvern - Mâine este posibil să aflăm numele viitorului PREMIER

Negocierile se mută la Guvern

Negocierile dintre PNL - PSD - UDMR s-au mutat la Guvern. Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor s-au întâlnit, luni seară, la Palatul Victoria. edința a durat 2 ore.

Liderii PNL, PSD și UDMR s-au întâlnit la Guvern, luni seară, pentru a discuta acordul privind viitorul guvern. În paralel, prim-vicepreședinții PNL au prezentat liderilor de filiale din țară stadiul negocierilor și înțelegerile la cer s-a ajuns până acum. Mâine este posibil să aflăm numele viitorului premier.

Se pare că formațiunile care negociază de zile bune au ajuns la un consens în ceea ce privește varianta unui premier prin rotație. Numele acestuia rămâne, însă, o problemă. Florin Cîțu și-ar dori din nou funcția, iar dacă nu o poate obține ar prefera ca social-democrații să fie primii care conduc Guvernul. 

În aceste condiții, premierul demis Florin Cîțu ar prefera ca PSD să preia, pentru început, fotoliul de premier, posibil prin Marcel Ciolacu. 

Cele două partide au încă puncte de vedere "nearmonizate" legate de trei ministere-cheie: Justiție, Finanțe și Muncă, potrivit Realitatea Plus.

Marcel Ciolacu: "Ne-am pus de acord în proporție de 95%" - Florin Cîțu: "Excepțiile sunt la Finanțe, Justiție și Muncă"

Din momentul în care președintele Klaus Iohannis va desemna un premier cu formarea guvernului, acesta are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma echipa și pentru a se prezenta la votul în plen din Parlamentul.

Mai multe articole despre:
rares bogdan guvern negocieri coalitie psd