MENIU

Neamţu (PMP): Absenţa de la urne a unui om deştept dublează forţa unui prost

Purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamţu, a declarat vineri, într-o vizită electorală la Constanţa, referitor la candidatul acestei formaţiuni politice la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, că are competenţe în materie de politică externă, de diplomaţie şi în materie de viziune privind reformele constituţionale ale României.

"Nu spun că nu sunt virtuţi care să caracterizeze şi ceilalţi candidaţi, de pildă nu neg că domnul Iohannis este un om civilizat, nu neg nici măcar faptul că, şi o să vă uimesc, doamna Dăncilă este o persoană care are un soi de aşezare nonconflictuală, cel puţin în prima fază, nu neg că domnul Dan Barna reprezintă un suflu nou, dar spun că toate competenţele care se cer pentru funcţia de preşedinte, competenţe în materie de politică externă, competenţe în materie de diplomaţie, competenţe în materie de viziune largă asupra reformelor constituţionale ale României, acestea sunt întruchipate de Theodor Paleologu. Şi cred că un vot pentru Theodor Paleologu este o sămânţă pusă astăzi pentru următorii 20 de ani, fiindcă România va trebui, în următorii 20 de ani, să facă reforme fundamentale", a spus Neamţu.

Potrivit acestuia, speranţa vine din implicarea unui număr tot mai mare de oameni în politică, iar Theodor Paleologu este "indiciul acestei speranţe".

Mihail Neamţu îndeamnă cetăţenii să meargă la vot, dar şi să îi convingă pe cei care nu fac asta să depună efortul de a se deplasa la urne.

"Dacă numărul de oameni care vor veni în politică va creşte, şi calitatea vieţii noastre va avea de câştigat. (...) Absenţa de la urne a unui om deştept dublează forţa unui prost la urne. Dacă tu vrei ca votul tău să conteze, nu numai că te duci la vot, îi şi convingi pe cei de lângă tine să facă acest efort. Oamenii au murit la Revoluţie pentru ca noi să putem vota, nu au murit în 1989 (...) pentru ca noi să stăm picior peste picior în ziua votului şi să ne uităm la emisiuni de divertisment. (...) Trebuie să-i convingem pe toţi prietenii noştri să meargă la vot, după care să-i convingem să fie atenţi pe cine pun ştampila", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PMP. 

Mai multe articole despre:
vot prezidenţiale PMP mihai neamtu