MENIU

Detalii din culisele depunerii moțiunii de cenzură

Social democraţii se ţin de cuvânt şi, după prezentarea în Parlament a proiectului de lege pe care Guvernul îşi asumă răspunderea privind legislaţia electorală, vor depune moţiunea de cenzură prin care îşi doresc să demită Executivul. Mâine ar urma să fie făcut acest demers. Liberalii sunt încrezători şi spun că moţiunea nu va trece, a informat Realitatea Plus.

Social-democraţii depun moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban până la sfârşitul acestei săptămâni.

Social democraţii au deja toate semnăturile strânse şi au finalizat și textul moțiunii. Aceasta e susţinută atât de social democraţi, cât şi de oamenii lui Kelemen Hunor. Potrivit unor surse, moţiunea ar putea fi citită săptămâna viitoare în plenul reunit de luni sau miercuri, iar soarta Guvernului va fi decisă în săptămâna 10-14 februarie, a informat Realitatea Plus.

La polul opus, premierul Ludovic Orban consideră că moţiunea de cenzură nu va strânge cele 233 de voturi pentru a trece şi are îndoieli că UDMR-iştii şi PSD-iştii vor renunța la privilegiile de aleşi pentru a face un prim pas spre anticipate.

Și unii social democrați sunt conștienți că șansele moțiunii de cenzură sunt mici în acest moment. Potrivit unor calcule, mai sunt necesare cinci voturi pentru demiterea guvernului.

 

Mai multe articole despre:
motiune de cenzura demitere guvern