MENIU

Moțiune simplă depusă de PSD la SENAT: "NU au pregătit ţara pentru pandemie”

Moţiunea simplă "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie" a fost depusă marţi de 61 de senatori PSD în plenul Senatului.

"Aproape în fiecare ordonanţă militară vedem că se anulează o aberaţie emisă în ordonanţele precedente. (...) Lista restricţiilor inutile, absurde sau contraproductive este nesfârşită. Aproape fiecare ordonanţă conţine articole anulate de cele ulterioare. Fiecare articol abrogat din ordonanţele militare reprezintă o recunoaştere oficială a incompetenţei, a neroziei şi a lipsei de consecvenţă în managementul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Numeroasele retractări şi anulări din actele oficiale emise de ministrul Vela ilustrează haosul şi arbitrariul restricţiilor impuse cetăţenilor români în timpul pandemiei. (...) Ministrul Vela nici măcar nu a catadicsit să-şi ceară scuze public pentru interdicţiile absurde pe care le-a impuse populaţiei şi pe care tot el le-a anulat ulterior", se arată în moţiunea simplă.

Potrivit semnatarilor, structurile coordonate de ministrul de Interne, Marcel Vela, "nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus".

Moţiunea simplă va fi dezbătută marţea viitoare, pe 26 mai, începând cu ora 15.00.

Mai multe articole despre:
marcel vela coronavirus motiune