MENIU

Miting PSD. Jandarmi, zeci de mii de susţinători, mii de contestatari. Liviu Dragnea, dezlănţuit!

<p>Miting PSD, la Iași. Jandarmii, prezență sporită: mii de oameni au &icirc;nconjurat Piața Unirii - LIVE</p>
<p>Miting PSD, la Iași. Jandarmii, prezență sporită: mii de oameni au &icirc;nconjurat Piața Unirii - LIVE</p>
Miting PSD, la Iași. Jandarmii, prezență sporită: mii de oameni au &icirc;nconjurat Piața Unirii

Piaţa Unirii din Iaşi este împărţită în două Românii: România partidului de guvernământ și România celor care protestează! Liviu Dragnea şi candidaţii PSD la europarlamentare sunt prezenţi în centrul Iaşiului, la un miting de proporţii, la care asistă zeci de mii de susţinători pesedişti. În centrul Iaşiului s-au adunat şi contramanifestaţi, dar sute de jandarmi au fost mobilizați şi au izolat cele 2 tabere, după ce spiritele s-au încins.

17:45 Liviu Dragnea "Să nu uităm că PNL, USR, Cioloş ajung în Parlamentul European numai dacă noi le dăm voie şi nu ieşim în număr mare la vot. (..) Sistemul a pornit împotriva nostră o uriaşă acţiune de executare politică. PSD le-a stat în gât de când am venit la putere. Ne-au făcut dosare, procese, cu mine aproape au reuşit, dar le spun că nu vor avea succes.(..) Ei nu au şanse să ne bată democratic şi de asta au nevoie de procurori, de dosare, de presă, provoacă ură şi dezbinare. Ce rămâne în urma acestui război: PSD care face, Iohannis care stă? PSD care dezvoltă ţara şi Iohannis care o blochează? (...) Aşa cum am reuşit în ţară, vom reuşi şi la Bruxelles. Vă mulţumesc şi Doamne ajută!!"

17:40 "Nu vreau să angajăm România pe drumul unei colonii. datorăm Europei o uriaşă recunoştinţă, dar celelalte calcule meschine pe care le face Iohannis se vor izbi de patriotismul şi vigilenţa noastră." 

17:38 Liviu Dragnea "Aveţi impresia că ce face Iohannis şi slugile lui ne ajută? Iohannis şi cei care latră pentru el au uitat că nu avem doar dreptul să guvernăm, ci şi obligaţia, dată de Constituţie?! Dacă Iohannis şi slugile lui blochează România în numele unor interese străine, înseamnă că o ţară întreagă este trădată şi batjocorită!"

17:36 Liviu Dragnea s-a adresat unor protestatari "inflitraţi": "Sunt o mână de derbedei care asta ştiu să facă, că sunt plătiţi. (...) Vreţi să renunţ la programul de guvernare de dragul câtorva care ţipă?!"

Liviu Dragnea îşi începe discursul cu salutul "Cristos a înviat!" 

17:30 Liviu Dragnea îşi începe discursul cu salutul "Cristos a înviat!" 

"România ate nevoie de patriotism şi de patrioţi. Ţara noastră a uitat să mai fie o patrie, Iohannis, patria nu înseamnă război. Băsescu şi Iohannis i-au asmuţit pe români unii împotriva altoa (...) Românii nu sunt de două feluri, aşa cum spune Iohannis, nimeni nu are dreptul să-i împartă în două tabere."

17:22 Vorbeşte Carmen Avram, candidat europarlamentar. "Va veni vremea când vă veţi răzbuna, dar nu cu jigniri şi ameniţări, ci mergând la vot pe 26 mai. Să le arătăm cine suntem, să le dăm o lecţie, la fel ca in 2016 (...) Se ridică Moldova, cu Dumnezeu înainte!."

17:20: Vorbeşte Rovana Plumb: "PSD e cel mai bun partid, avem cel mai bun partid şi asta datorită unui om de excepţie, liderul nostru, Liviu Dragnea! USR şi PNL vor să desfiinţete salariul minim" 

17:10 Au început discursurile liderilor locali ai PSD. 

17:04 - Viorica Dancila spune despre mitingul PSD de la Iasi ca nu este adevarat ca nu a fost invitata. "Am decis sa ne impartim", afirma premierul, citat de Mediafax.

Dancila a adaugat ca nu este prezenta la Iasi pentru ca "am zis sa mergem in mai multe zone ale tarii si eu consider ca este important sa merg la Cluj, la Alba Iulia, sa vad ce s-a realizat pe fonduri europene, pe fonduri guvernamentale, sa vad obiectivele pe care le-am realizat pentru ca oamenii sunt satui de promisiuni".

 

16:50 Lideri PSD, printre care Codrin Ştefănescu şi Lia Olguţa Vasilescu, au făcut o scurtă baie de mulţime.  

16:oo Tot mai mulţi martori semnalizează faptul că desfăşurarea forţelor de ordine în zonă este impresionată. Mai multe dube ale jandardmilor au format un dispozitiv care să-i ascundă pe protestatari de privirile liderilor PSD, potrivit  Epoch Times.

sursă: Sorin Simon

 

Partidul lui Liviu Dragnea s-a mobilizat serios pentru manifestația de la Iași. Tot oraşul este împânzit de jandarmi, centrul este închis, iar geniştii au securizat întreg perimetrul. Au fost montate mai multe garduri, iar accesul în Piaţă se face după ce fiecare cetăţean trece printr-un filtru.

Social-democraţii au adus simpatizanţi şi din judeţele învecinate şi spun că Piaţa Unirii va găzdui 40.000 de oameni.

În zona Pieței Unirii, au fost aduși aproximativ 400 de jandarmi de la Constanța și alte câteva sute de la Bacău, după ce spiritele s-au încins. Zeci de persoane au fost evacuate din zonă. Protestatarii au început să fluiere și să scandeze mesaje anti-PSD: PSD, ciuma roșie", "Dragnea, lasă-ne!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!".

"Ce văd eu acuma în Piata Unirii este exact ca pe timpul lui Ceausescu. Au înconjurat Piata cu câte 3 rânduri de garduri. Au adus trupe antitero care controlează fiecare copac şi canal. Au obligat oamenii de la blocuri să nu deschidă geamurile. Le este frică!", a declarat Cătălin Urtoi, liderul unei organizaţii civice care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova, citat de adevarul.

Un consilier local independent din Bacău spune că mii de persoane au fost forţate să meargă la Iaşi prin diverse tactici.

"Fac un apel la toți profesorii, asistenții, funcționarii care au fost obligați să fie turiști la mitingul lui Dragnea de la Iași să îmi transmită cine i-a "invitat" și a pus presiune pe ei în acest sens. Asta dacă vor ca ai lor copii sau nepoți să nu trăiască aceeași umilință într-o asemenea zi de sărbătoare europeană", a scris, pe Facebook, Cristian Ghingheș.

La rândul său, deputatul USR Iulian Bulai relatează pe Facebook un episod similar din Neamț.

"Autobuzele firmei Consiliului Județean Neamț nu mai au nevoie de reparații urgente. Sunt pe traseu. Cred și în minuni, dar nu în coincidențe. Nu a fost o coincidență că baronul Ionel Arsene a dat ordin ca autobuzele să fie reparate la Iași chiar astăzi", a scris acesta, pe Facebook.

Mai multe articole despre:
miting Iasi