MENIU

Misterul diplomei obținute de Dragnea la o universitate fantoma din Alexandria

Situaţia universitară a lui Liviu Dragnea a ajuns sub lupa procurorilor, în cadrul unui dosar care nu îl privește direct pe șeful PSD. Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 a cerut instanţei anularea a sute de acte care au fost găsite la percheziitii la sediul unor universităţi fantomă din Teleorman.

Potrivit ziare.com, solicitarea procurorilor de la Sectorul 4 a fost făcuta într-un dosar care-l viza pe fostul rector al universităţilor "Alexandru Ghica" şi Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat într-un caz care a zguduit puternic lumea universitară în 2011.

Peste 15000 de acte şcolare au fost falsificate, iar sute de studenţi şi-au cumpărat diplomele de licenţă. Printre actele vizate se numără și cele ale actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, care în 1999 era student la Facultatea de Contabilitate, din cadrul Universităţii Alexandru Ghica din Alexandria.

Procesul deschis de procurori, avand ca obiect "desfiinţare înscrisuri" a fost demarat în iunie 2017, la Judecatoria Sectorului 4.

Potrivit procurorilor, acţiunile de falsificare a actelor s-au derulat în perioada ianuarie 2004-martie 2009, iar datele au fost modificate, cu scopul de a atesta fictiv că "absolventul" a urmat cursurile începând cu anul universitar 2001-2002.

Mai multe articole despre:
prefect studii Liviu Dragnea