MENIU

Mişcarea #Rezist, un nou conflict cu jandarmii. "Sper sa fiu ultimul protestatar amendat pe 2017!"

Concert spontan in Piata Victoriei

Scandal în Piața Victoriei! Reprezentanţii Mișcării #Rezist au intrat iar în conflict cu jandarmii. Totul, după ce au vrut să facă un flashmob pe acordurile unei trupe de rock alternativ. Jandarmii i-au avertizat pe tineri că n-au voie să își instaleze instrumentele în mijlocul străzii și i-au invitat să plece. Protestatarii au replicat că nu au nevoie de aprobare pentru un act artistic, așa că au rămas în piață, unde au cântat o melodie manifest.

Autorii flash mob-ului de vineri, din Piața Victoriei, au fost amendați pentru că nu au avut autorizație. "Organizator" a fost identificat Marian Răduţă, membru Rezistenţa, care a primit o amendă de 1.500 de lei din partea jandarmilor.

"Sper sa fiu ultimul protestatar amendat pe 2017!
Astăzi, Jandarmeria nu a ținut cont de un ACT CULTURAL ARTISTIC și a amendat cu 1500 RON un Corespondent #RezistentaTV pentru ca a ORGANIZAT o ACTIVITATE de PROTEST (nimeni nu a scandat, nu a afișat nici măcar o coala A4", a scris Marian Raduna pe Facebook.

Jandarmii și polițiștii prezenți în piață i-au legitimat pe membrii trupei și au cerut mai multe acte șoferului dubei cu care au fost transportate instrumentele în fața Guvernului.

Solistul trupei Alex & The Fat Penguins a fost amendat de către Poliţia Rutieră, cu suma 725 de lei, pentru că a încălcat linia continuă, după ce a intrat cu dubiţa în piaţă

Aproximativ 5 minute a durat momentul rock din fața clădirii Guvernului. Solistul trupei Alex & The Fat Penguins a declarat că a dorit să transmita un „mesaj de pace".

Mai multe articole despre:
măsuri anunţ decizii #rezist