MENIU

Miron Mitrea: Pe Cîțu nimeni nu-l vede șef

Miron Mitrea

Florin Cîțu este premiantul săptămânii la Realitatea Plus. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii, Miron Mitrea, a apreciat adoptarea proiectului de buget drept o performanță deosebită din partea unei coaliții măcinată de tensiuni și conflicte și un guvern în criză de autoritate.

"Florin Cîțu nu este prim-ministru, nu știe să fie prim-ministru, nu-l vede nimeni șef. Mi-e teamă că și cei din teritoriu nu-l sună pe el când au nevoie de bani sau de altceva, ci îl sună pe Orban sau pe Barna. Nu poți să-l iei în serios pe un prim-ministru care, într-un moment de criză sanitară, scade bugetul Sănătății cu 10%. Mai ales că, dacă se confirmă că am alocat doar 1% din PIB pentru Sănătate în 2020, în condiții de deficit de aproape 10%, problema este unde sunt restul de bani. Încă aștept să se confirme informația de la Bruxelles că s-au alocat 1% din PIB pentru Sănătate în 2020”, a arătat consultantul politic, citat de realitateadebucuresti.net.

Opinia sa este că România este în criză de lideri, niciun politician nu coagulează un segment consistent și, chiar dacă Klaus Iohannis este cel mai popular, nu-și definește intențiile de după încheierea mandatului prezidențial și a pierdut teren. Cele mai mari șanse de afirmare le vede la Marcel Ciolacu și chiar la George Simion.

Dintr-o altă perspectivă, Miron Mitrea a atras atenția că, atunci când Guvernul are aceeași culoare politică cu a președintelui, decizia executivă este la Palatul Cotroceni. Bugetul trebuia construit pe proiecte, trebuia să definim ce susținem, ce dezvoltam, în ce investim, ceea ce, avertizează Miron Mitrea, „nu s-a mai întâmplat de la Emil Boc”, în niciun alt guvern de până la pandemie.