MENIU

Mircea Geoană: „Următoarele săptămâni vor fi determinante pentru cursul acestui război de lungă durată”

Secretarul-general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Secretarul-general adjunct al NATO - Mircea Geoană a declarat, vineri, că următoarele săptămâni vor fi determinante pentru cursul războiului „de lungă durată”.

„Va fi un război de uzură, un război de durată, dar putem spune acum, evaluând situaţia după 100 de zile, că următoarele câteva săptămâni vor fi determinante pentru cursul acestui război de lungă durată. De ce spunem asta? Pentru că în jur de o treime din forţele ruseşti mobilizate la începutul războiului, acum o sută de zile, sunt astăzi incapacitate din diverse motive, Federaţia Rusă încearcă diverse metode de a-şi recompleta resursele militare şi tehnice care au fost eliminate de către ucraineni.

Au progres limitat, dar au ceva progres în Donbas şi de aceea aşteptăm ca aceste câteva săptămâni să fie săptămâni foarte încrâncenate, cu pierderi umane de ambele părţi, de această dată, semnificative. Până acum, Ucraina, în prima fază a războiului, în jurul Kievului, a avut pierderi relativ moderate. Acum, într-un război de alt tip, de factură - multă artilerie, multe bombardamente - sunt pierderi de ambele părţi. Deci intrăm în câteva săptămâni care pot fi determinante pentru viitorul războiului”, a afirmat Mircea Geoană, vineri seară, la un post TV.

„Ucraina poate câştiga acest război şi Ucraina trebuie să câştige acest război”, spune Mircea Geoană.

Mai multe articole despre:
mircea geoana invazie ucraina rusia nato