MENIU

Mircea Geoană: „Un referendum pentru o nouă Republică, o nouă Constituție, calea politică de urmat”

Mircea Geoană susține că problema României nu a fost rezolvată prin demisia lui Victor Ponta și a lui Cristian Popescu Piedone, menționând că este nevoie de o nouă Constituție care să prevadă un control democratic extins și permanent asupra politicului.

Geoană consideră că această ”corupție generalizată” a sistemului politic nu mai poate fi tolerată. 

 

”Apel la o Schimbare Adevărată!

Prin plecarea lui Ponta, Oprea & co, problema nu este nici pe departe rezolvată! Asistăm, de fapt, la mai mult decât eșecul unei guvernări, asistăm la falimentul sistemului politic post-decembrist. Ce spun de fapt frumoșii tineri care ocupă piețele și străzile României? Ceea ce stim cu toții: corupția generalizată a sistemului politic nu mai poate fi tolerată!

Este nevoie de mai mult decât de o schimbare de guvern. Oamenii vor o schimbare radicală a sistemului tradițional de partide, sursa cleptocrației și a politizării administrației publice, a sărăciei și a lipsei de perspectivă.

Românii nu vor putea o viață mai bună dacă sistemul corupt de partide va continua. Alegerile anticipate – deși tentante - nu reprezintă, din păcate, o soluție adevarată, ci o simplă supapă de evacuare a energiei din stradă. Partidele din actualul sistem nu vor face altceva decât să reproducă același sistem profund corupt și epuizat.

Pe lângă instituțiile publice, protestele ar trebuie să aibă loc la sediile partidelor. De acolo pleacă cancerul în Guvern, în Parlament, în primării sau Consiliile județene, în administrația națională sau locală.

Nu poți construi o nouă Românie pe fundația strâmbă pe care România post-decembristă a fost așezată. Momentul de răscruce pe care îl traversăm și noi și întreaga Europă, cere soluții curajoase și radicale. Un referendum pentru o nouă Republică, o

prin introducerea votului electronic pentru toți românii este adevărata cale de urmat.

Putem introduce votul electronic pentru a asigura condiții ca toți românii să poată vota, în țară sau în străinătate. Participarea mare la vot și instituții politice și democratice cu adevărat sănătoase reprezintă singura soluție ca românii să-și poată lua țara înapoi cu adevărat! Altfel, vom rămâne prizonierii actualului sistem corupt și găunos!”, a scris Mircea Geoană, pe Facebook.