MENIU

Mircea Geoană: Nu trebuie să mai punem "ticăloşi şi hoţi" în fruntea ţării!

Mircea Geoană: Nu trebuie să mai punem 'ticăloşi şi hoţi' în fruntea ţării!

Guvernul viitor trebuie să renunţe la a mai promova "hoţi şi ticăloşi" în fruntea ţării, spune, la Realitatea TV, preşedintele PSRo, Mircea Geoană.

"Diferenţa între guvernul actual şi guvernul viitor - ăsta este sfatul meu şi asta este ceea ce eu voi insista dincolo de elementele de program politic şi de proiect de ţară. Noi, dacă nu vom face o ruptură cu adevărat dramatică, în sensul de ruptură netă, cu modul în care au fost organizate partidele şi modul de administrare a ţării în multe decenii în care practic viaţa publică s-a învârtit în jurul banului public şi al intereselor ocute care au căpuşat banul public, dacă nu vom fi capabili - şi asta este rugămintea mea - în tot ce înseamnă oamenii, dincolo de ideile şi de proiectele pe care le vom propune... Până la urmă, cei care sunt cei mai importanţi sunt oamenii pe care-i punem în frunte. Dacă punem din nou ticăloşi şi hoţi în fruntea ţării, cel mai bun proiect pe care-l poate avea această ţară va fi decât o altă broşură frumos colorată şi eventual bine explicată. Deci principalul curaj pe care eu îl cer şi îl aştept de la noul preşedinte al ţării care a câştigat pe un mandat de curăţenie şi de transformare - pe asta a câştigat Iohannis preşedinţia României - şi vreau ca şi noi, din partidele cele noi, aşa cum începem noi, cele mai tradiţionale, cum este PNL-ul, să avem curajul să spunem că trebuie să punem în Guvern oameni care să fie impecabili din punct de vedere integritate şi profesionalism", a declarat preşedintele PSRo, Mircea Geoană, în emisiunea "Jocuri de putere".

"Să ne apucăm să depolitizăm e greu, e al nabii de greu să scapi de presiunea propriului partid în a pune oameni care sunt arondaţi politic în câteva funcţii din viaţa publică - la ANAF, la Romsilva, pe acolo pe unde circulă mierea, pe unde se învârte banul public. Adevărata ruptură faţă de trecut, adevărata garanţie pentru un proiect de ţară de succes - şi asta ne animă pe noi, în PSRo, este şi calitatea oamenilor pe care-i propunem", a mai spus acesta.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Rareş Bogdan jocuri de putere PSRO