MENIU

Mircea Geoană: Nu trebuie să fii musai președinte ca să faci bine. Din eșec înveți mai mult

"Eu zic că uneori e mai bine să fii tu însuți și să ai o candoare pe care unii o numesc 'naivitate' decât să fii ipocrit", a declarat fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, duminică, în cadrul emisiunii "Acasă la Oamenii Realității", moderată de Alexandra Păcuraru. În acest context, Geoană a punctat faptul că "nu trebuie să fii musai președinte ca să faci bine" și că eșecul este motorul progresului, precum afirma și academicianul Solomon Marcus, al cărui deces îl regretă enorm.

"Este vorba de firea pe care o ai și educația pe care o primești. Pentru că, până la urmă, ideea asta e că a face politică înseamnă să dai pe bandă minciuni fabricate sau ceea ce spun consultanții sau ceee ce e bine să spui că așa dă bine la televizor, cred că sunt momente de acel gen când, până la urmă, adevăratul suflet îl rupe pe fiecare dintre noi. Eu zic că uneori e mai bine să fii tu însuți și să ai o candoare pe care unii o numesc naivitate decât să fii ipocrit", a spus Mircea Geoană, întrebat cum a reușit să își mențină sinceritatea de-a lungul vieții.

Geoană a afirmat că regretă trecerea în neființă a academicianului Solomon Marcus.

"Mă uitam la o prelegere pe care a avut-o la TEDx, la Cluj, și vorbea despre cele zece nevoi ale ființei umane și cred că a patra sau a cincea spunea că din înfrângere și din eșec înveți mai mult și e, de fapt, motorul progresului. Și în viață depre asta e vorba. Ai încercări, viața îți pune în față și împliniri și neîmpliniri. Nu trebuie să fii musai președinte ca să faci bine", a mai spus Geoană.

Geoană: Nu mă las până când nu va apărea în România o universitate de top


Mircea Geoană: Regret enorm că în România nu se mai face sport. Am învățat enorm din sport