MENIU

Mircea Geoană, ETERNUL CHIRIAŞ LA STAT

<p>Mircea Geoană</p>
<p>Geoană, eternul chiriaş la stat</p>

Mircea Geoană a devenit eternul chiriaş la stat. Premierul Ponta i-a întins o mână de ajutor, ridicându-l la rang de "înalt reprezentant" al prim-ministrului. Chiar dacă şeful Guvernului se laudă că funcţia e doar onorifică şi nici măcar nu este remunerată, noul post îi permite lui Geoană să rămână liniştit, cu familia, în vila de 246 metri pătraţi din centrul Capitalei. Mai mult, chiria, de peste 3.000 de euro, va fi decontată de stat.

Prin numirea sa ca înalt reprezentant al premierului, Geoană profită de modificările făcute de Parlament la o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, promulgată înainte de Crăciun de preşedintele Traian Băsescu. Documentul specifică printre beneficiarii locuinţelor de serviciu şi "persoanele care sunt încadrate pe funcţii din cabinetul demnitarului în cadrul autorităţilor publice, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţiilor publice".

Potrivit deciziei luate de Ponta, Mircea Geoană, în noua sa calitate, va face parte din cancelaria premierului, încadrându-se în limitele ordonanţei ce reglementează regimul de cazare a beneficiarilor locuinţelor de serviciu.

Astfel, Geoană poate solicita locuinţă de serviciu plătită de stat.

Senatorul PSD locuieşte într-o casă a RAPPS din anul 2004, când a primit locuinţa pentru că era ministru de Externe. La început a plătit o chirie de doar 133 de lei. Prima majorare, până la 690 de lei, a venit în martie 2007, când guvernul Tăriceanu a ajustat chiriile prin hotărâre de guvern. Marea lovitură a venit un an mai târziu, în martie, când statul i-a cerut lui Geoană 3.100 de euro pe lună, majorând chiria de 16 ori.

Situaţia a durat doar nouă luni, până când Geoană a devenit preşedinte al Senatului, iar chiria i s-a redus din nou la 690 de lei. După pierderea şefiei Senatului, Geoană a plătit singur chiria de 3.200 de euro pe lună şi a tot anunţat că se mută pentru că îl costă prea mult. Ultima dată a făcut promisiunea pe 13 ianuarie 2013, ziua în care guvernul Ponta îl trecea din nou pe lista chiriaşilor RA-APPS.

Mai multe articole despre:
guvern Mircea Geoană stat Victor Ponta RA-APPS chiriaş