MENIU

Ministrul ucrainean de Externe a propus o ședință comună a Guvernelor român și ucrainean

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Pavlo Klimkin, a declarat, marți, că a propus părții române organizarea unei ședințe comune a guvernelor celor două state, idee pe care șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a caracterizat-o drept "foarte bună", adăugând că ea merită să fie pusă în aplicare chiar din acest an.

"Am propus să facem o primă ședință comună guvernelor Ucrainei și României ca să avem posibilitatea să vorbim nu numai la nivel de miniștri de externe, nu numai la nivel de președinți, ci și la nivel de alte ministere și alți miniștri care au competențele lor specifice.

În acest mod, o să identificăm scopurile care ne revin, dar și metodele prin care le putem atinge", a spus Klimkin, la București, în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, organizată la sediul MAE. El a adăugat că dorește ca relațiile româno-ucrainene să fie cel puțin la fel ca cele dintre Ucraina și Polonia.

"Este ambiția noastră comună, ca miniștri, și cred că și ambiția conducerii ucrainene și române, ca relațiile dintre statele noastre să aibă un caracter strategic și să fie cel puțin cum sunt astăzi relațiile dintre România și Polonia. Sperăm că avem un astfel de potențial și sper că avem fermitatea ca să ajungem la astfel de rezultate", a afirmat Klimkin.

Mai multe pe Agerpres