MENIU

Ministrul Sănătății îl atacă pe Iohannis: Nu cunoaşte realitatea din sistemul de sănătate

Sorina Pintea

Preşedintele Klaus Iohannis nu cunoaşte realitatea din sistemul de sănătate şi ar trebui să fie mai atent la consilieri, a declarat marţi, la Braşov, ministrul Sănătăţii. Sorina Pintea a adăugat că nu înţelege care sunt criteriile pe care şeful statului le-a folosit pentru a decora câteva spitale.

"În primul rând nu înţeleg care sunt criteriile pe care domnul preşedinte le-a folosit pentru a premia spitalele, ar trebui să fie un pic mai atent la consilieri, pentru că văd că nu cunoaşte realitatea", a declarat Pintea, răspunzând unei întrebări privind demersul şefului statului de a decora spitalul din Constanţa.

În ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui că ministrul Sănătăţii ar fi pornit mai degrabă o campanie de imagine prin spitale, Pintea a afirmat că şi predecesorii ei au făcut acest lucru, însă nu l-au deranjat, aceştia fiind de altă culoare politică: "Aceste campanii - cum le spune dânsul - au fost făcute şi de predecesori de-ai mei, e adevărat şi de altă culoare politică, şi atunci le-a apreciat. Dânsul spune că ştie realităţile din spitalele publice, atunci înseamnă că înţelege demersul meu. Cred că revoltător este că dânsul află abia acum că avem probleme în sistemul de sănătate, avem probleme în sistem şi cred că ar fi trebuit să mă susţină să încercăm să le rezolvăm. După aceea vorbeşte despre programul de guvernare că nu am făcut nimic, poate nu ştie, dar salariile s-au majorat (...) avem buget mare pentru investiţii, de anul trecut am început să dotăm spitale", a spus Pintea,citată de Agerpres.