MENIU

Ministrul Finanțelor, despre întârzierile cauzate de promulgarea bugetului de către Iohannis

Legea bugetului de stat va fi promulgată în câteva zile, deoarece nu există motive reale care să justifice o retrimitere în Parlament, a declarat marți, la Antena 3, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, care a subliniat că orice zi de întârziere în aprobarea bugetului este contraproductivă, scrie Agerpres

"Orice zi de întârziere în aprobarea acestui buget și în intrarea lui în vigoare este contraproductivă.(...) Eu am convingerea că legea bugetului va fi promulgată. Va fi promulgată în câteva zile cu siguranță pentru că nu am identificat motive reale care să justifice o retrimitere în Parlament", a spus Ștefan.

Ministrul Finanțelor și premierul Sorin Grindeanu au avut marți o discuție la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis privind Legea bugetului de stat pe anul 2017. În urma discuției, președintele a afirmat că bugetul, la o primă analiză, "este unul problematic și riscant", deoarece se prevăd venituri care, în opinia sa, sunt supraevaluate, precum și cheltuieli foarte mari, existând riscul real să se depășească deficitul de 3%.

"În ansamblu trebuie să recunosc că sunt îngrijorat'', a spus Iohannis. În legătură cu aceste afirmații, șeful de la Finanțe a subliniat că, dacă vor fi realizate venituri consistente pe partea de fonduri europene și dacă nu se se întârzie cu intrarea în vigoare a bugetului și programul de guvernare va avea suport financiar, atunci veniturile par a fi foarte realiste.