MENIU

Propunerea ALDE pentru Energie: Un fost ministru al Educaţiei. Anunţul făcut de Tăriceanu

Ministrul Energiei Toma Petcu a anunţat că demisionează, potrivit unor surse Realitatea TV. Acesta a invocat motive personale. Ulterior, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat demisia şi a anunţat că Ministerul Energiei va rămâne la partidul pe care îl conduce, funcţia urmând să fie ocupată de Anton Anton. 

Portofoliul Energiei, deţinut de ALDE, urmează să fie preluat de un fost ministru al Educaţiei, Anton Anton. 

"Nominalizarea pentru Energie este profesor doctor inginer Anton Anton, fost ministru al Cercetării, în 2008. A fost inclusiv ministru al Educaţiei. Este propunerea validată, ca şi celălalte, în unanimitate.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Anton Anton a deţinut în 2008 (7 octombrie 2008 – 22 decembrie 2008) funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în Guvernul României.

"ALDE îşi menţine portofoliile", a precizat Tăriceanu, adăugând că Toma Petcu s-a retras din motive care ţin de sănătate. "Nu că ar avea o problemă gravă de sănătate, dar doreşte să îşi consolideze sănătate şi capacitatea de muncă", a mai spus acesta. 

ALDE îşi va păstra portofoliile deţinute în guvernele precedente: ministru al Mediului şi vicepremier, ministru de Externe, ministrul Energiei şi ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Dăncilă nu mai participă la şedinţa conducerii ALDE

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, nu mai participă, vineri, la şedinţa conducerii ALDE, pentru a discuta despre programul de guvernare, o ”discuţie mai amplă” urmând să aibă loc duminică, a precizat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Am schimbat puţin programul. Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, nu mai vine astăzi (vineri - n.r.), fiindcă ar fi fost o întâlnire de un sfert de oră. Vom avea duminică o discuţie mai amplă, la care vor participa parlamentarii noştri şi preşedinţii de organizaţii ALDE”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Iniţial, premierul desemnat, Viorica Dăncilă, urma să discute vineri dimineaţa, ci liderii ALDE, la şedinţa Biroului Politic Central, despre programul de guvernare care va fi înaintat Parlamentului spre aprobare.

Mai multe articole despre:
demisie guvern ALDE ministrul Energiei Toma Petcu