MENIU

Ministrul Dezvoltării a arătat, la audieri, cum a scos PSD ”țara din noroaie”

Ministrul propus la Dezvoltare, Ion Ștefan, a adus la audieri, în fața parlamentarilor, exemple de lucrări PNDL neefectuate corespunzător sau neefectuate și pentru care s-au oprit plățile și în cazul cărora o parte au mers ca sesizări la alte organe ale statului. 

Pentru că PSD a spus că, prin PNDL, a scos țara din noroaie, Ion Ștefan a adunat mai multe lucrări efectuate prost și le-a pus într-un film care a rulat în cadrul ședinței.

„ISC și Corpul de Control au gasit nereguli la lucrări de infrastructură drumuri, canalizare, alimentare cu apă, reabilitări de unități de învățământ, peste tot în țară”, a rulat pe ecranele parlamentarilor, la audiere. Potrivit filmulețului, Ministerul Dezvoltării a făcut plățile doar după controale.

Rezultatele au fost ca din noiembrie 2019 până în februarie 2020, adică în trei luni, „din cauza neregulilor constatate în acte și pe teren de ISC și Corpul de Control au fost reținute pentru plăți 749 de solicitări în valoare de 528.245.409 lei”. După care au rulat zeci de imagini cu lucrări efectuate prin PNDL.