MENIU

Ministrul delegat pentru Energie: Românii nu vor fi afectați dacă apare o criză a gazelor la iarnă

Ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu a asigurat românii că nu vor fi afectaţi dacă, la iarnă, se vor confrunta cu o criză a gazelor, ca urmare a conflictelor derulate în estul Ucrainei.  Prezent la Urziceni, la inaugurarea lucrărilor de extindere a capacității depozitului de gaze din această zonă, Nicolescu a subliniat că România deţine "rezerve importante de păcură", astfel încât, dacă va fi nevoie, "unele centrale să treacă de pe consumul de gaz pe cel de păcură."

"În cazul în care o să apară o criză la iarnă, ceea ce nu exclud și nu va trebui să ne surprindă, populația din România nu va fi afectată în niciun fel. Avem scenarii și în niciunul dintre ele populația nu va fi afectată", a declarat ministrul delegat pentru Energie, informează Agerpres.

Astfel, gazele depozitate vor ajunge la finalul programului de stocare la un volum de 2,5 miliarde metri cubi (m.c.) față de 1,7 miliarde m.c., cât a estimat Autoritatea Națională de Reglementare în Energie că este necesar.

"Avem rezerve importante de păcură astfel încât unele centrale să treacă de pe consumul de gaz pe cel de păcură. În plus, avem un grad important de umplere al lacurilor de acumulare, deci suntem pregătiți să depășim orice situație poate să apară", a mai spus Răzvan Nicolescu.

Mai multe pe Agerpres.