MENIU

Miniştri din Guvernul Ponta, cercetaţi penal de DNA. Cum răspunde Kovesi

În cadrul unui interviu acordat Agerpres, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi afirmă, referitor la dosare aflate în lucru privind activitatea actuală a unor membri ai Executivului, că în acest moment nu este informaţie publică. "Nu vă pot răspunde, nu este informaţie publică în acest moment", a precizat Kovesi.

Iată fragmentul în care Laura Codruţa Kovesi vorbeşte despre anchetarea unor membri de Guvern:

"R: Există în lucru în prezent dosare care se referă la activitatea actuală a unor membri ai Executivului?
Laura Codruța Kovesi: Nu vă pot răspunde, nu este informație publică în acest moment".

În schimb, întrebată dacă anchetele DNA care ar putea viza persoane cu funcţii publice importante pot să conducă la o criză politică sau economică în România, Kovesi a arătat că procurorii cercetează persoane pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite în funcţia publică.

"Desigur că, atunci când sunt implicate persoane care deţin în acelaşi timp şi calitatea de politician într-un partid, cu siguranţă se poate vorbi despre o criză politică. Am auzit discuţii de acest gen, însă nu e problema noastră. Noi anchetăm persoane pentru presupuse fapte de corupţie şi le anchetăm pentru că la un anumit moment, la momentul anchetei sau la momentul comiterii faptei penale deţin o funcţie într-o instituţie publică. (...) Cred că dacă această problemă a diferenţierii între funcţia politică şi funcţia publică ar fi lămurită, atunci nici DNA n-ar fi acuzat că face dosare cu politicieni", a explicat procurorul şef al DNA, pentru