MENIU

Ministerul de Externe al Franţei, despre revocarea lui Kovesi: "Rămânem vigilenţi..."

Purtătorul de cuvânt al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe a afirmat, în legătură cu revocarea Laurei Codruţa Kovesi, că aceasta a avut un rol determinant în progesele în lupta anticorupţie şi că Franţa va rămâne vigilentă cu privire la respectarea statului de drept în României, anunţă Mediafax.

Declaraţia purtătorului de cuvânt al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe despre România:

Întrebat care este reacţia Franţei la anunţul privitor la revocarea de către preşedintele, Klaus Iohannis, a procurorului şef anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe francez a răspuns: "Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Kövesi, pe care domnul Jean-Yves Le Drian a întâlnit-o în cadrul vizitei efectuate la Bucureşti pe 11 aprilie, a avut un rol determinant în progresele atinse de România în cursul ultimilor zece ani în domeniul respectării statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei. Suntem ataşaţi ireversibilităţii acestor reforme. Aflându-ne la doar câteva luni înainte de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, Franţa, alături de partenerii săi europeni, va rămâne vigilentă cu privire la situaţia statului de drept în România, în special în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei Franţei în România.

Şeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.