MENIU

Liderul senatorilor PSD: Alegerile în 2 tururi pentru primari, în 2020. Cine va modifica legea

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, a declarat la Realitatea Tv, că în opinia sa, alegerile în două tururi ar trebui să se aplice la următorul ciclu electoral, în 2020, iar modificările să fie făcute de Parlamentul care va fi ales anul acesta, în toamnă, şi nu prin ordonanţe de urgenţă emise de Guvern sau asumarea răspunderii în Guvern.

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, a declarat la Realitatea tv, că PSD a fost destul de explicit cu privire la alegerea primarilor în două tururi, precizând că nu este corect ca legea să fie modificată cu doar două luni înainte de alegeri:

"Cred ca noi am fost destul de expliciti, a fost o dezbatere care s-a finalizat cu un vot în plen, acest vot a fost dat pe alegerile locale. Ce spunem noi si subliniem, nu este corect ca inainte cu doua luni, sa modificam legea, discutam alegerile, dar haideti sa facem asta in noul cicul electoral si Parlamentul să fie votat. S-a cerut reformarea clasei politice si incercam sa refiormam clasa politica din mers speram sa avem primari cat mai destoinici, iar in ce priveste noul Parlament sa duca la final reformele", a explicat Fifor.

Fifor a mai spus că viitorul Parlament trebuie să pună în ordine tot ce înseamnă legi electorale în România pentru alegerile din 2020:

"Acest Parlament sa pună in ordine cam tot ce insemana legi electorale in Romania. Avem vot pe liste în Parlament, avem vot dintr-un tur pentru primari, avem din toate pentru toti dar nu avem o ideea unitara despre lege. Cred ca cea mai buna solutie este ciclul in 2 tururi la alegerile viitoare. Vom merge pana la această idee de boicotare, nu poţi sa vii cu 2 luni si sa modifici regulile jocului, haideti sa ne intelegem, a trecut si cu votul colegilor din PNL", a spus Fifor la Jocuri de Putere.