MENIU

Mihai Chirica: Tudose nu va răspunde la toate comenzile, nici măcar dacă vin de la Dragnea!

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, cunoscut ca disident al PSD, după conflictul pe care l-a avut cu Liviu Dragnea în iarnă, a vorbit despre tensiunile dintre Mihai Tudose şi Dragnea. Astfel, edilul crede că premierul nu va răspunde tuturor comenzilor venite de oriunde, chiar dacă acestea vin de la şeful PSD.

"Bucuria mea majora este ca premierul Tudose nu este la fel de flexibil, maleabil cat era Grindeanu la momentul respectiv. Eu atunci am spus si am si repetat, problema nu este Grindeanu in sine ca persoana sau ca premier de prim rang, ci problema este principiul, ori de cate ori un premier nu iti raspunde la comenzi iti dai jos propriul tau Guvern prin motiune de cenzura ca sa iti aduci de fiecare data persoana care sa iti raspunda la comenzi? Nu cred ca asta este motivul pentru care trebuie sa facem guvernare. De aceea a fost si discutia foarte fierbinte. Parerea mea este ca domnul Tudose nu va raspunde in mod lipsit de ratiune la orice comanda care ii vine de oriunde, inclusiv de la presedintele Dragnea", a spus Chirica, scrie hotnews.ro. 

Acesta nu crede ca se va ajunge la o situatie similara cu cea a fostului premier Grindeanu, pentru ca "de data aceasta domnul Dragnea nu isi mai permite sa initieze motiune de cenzura impotriva premierului, nu isi mai permite, ar trebui sa se puna la masa negocierilor cu domnul Tudose".

"Decat sa fie un doar premier manevrabil pe deciziile altora, prefera sa demisioneze, din principiu, nu pentru ca nu ar putea sa isi duca mandatul pana la capat. Dar nu cred ca o va face pentru ca ne duce in acelasi punct critic, pentru ca demisia dumnealui nu ar provoca decat din nou o noua criza poltica majora, pe care din pacate o incaseaza partidul si nu o incaseaza cine o provoaca. In momentul de fata asistam la una dintre cele mai discrepante de partid, cand diferenta dintre partid si liderul sau este de la simplu la dublu, deci partidul este de doua ori cu mai multe procente in fata liderului", a mai spus fostul lider al PSD Iasi.