MENIU

Meleşcanu dă informaţii false în presa bulgară

Declaraţie falsă a ministrului român de Externe în presa din Bulgaria. Întrebat de ce nu demisionează Guvernul, Teodor Meleşcanu a spus că doar Parlamentul poate demite miniştrii, lucru neadevărat. Între timp, presa din Statele Unite prezintă poveştile românilor care sunt afectaţi de corupţie, de la doctori până la profesori sau studenţi. 

"Oamenii care protestează pe străzi cer demisia Guvernului. Da, dar în sistemul nostru Guvernul este, practic, aprobat de Parlament. Iar Parlamentul este singurul for care poate demite Guvernul în România", a afirmt ministrul de Externe al României, pentru presa Bulgariei.

Ministrul de Externe a uitat însă să adauge că orice ministru poate să demisioneze oricând doreşte, moment în care funcţia sa ca membru al Guvernului se încheie, potrivit articolului 106 al Constituţiei.

 

Între timp, celelalte posturi de televiziune din străinătate continuă să relateze despre proteste. Unul dintre cei care au fost remarcaţi este un tânăr care a ales să muncească din Piaţa Victoriei, în ciuda frigului de afară.

Peste Ocean, cotidianul New York Times a cerut românilor să povestească felul în care au fost afectaţi de corupţie.

Un doctor din Bucureşti le-a povestit jurnaliştilor americani că toţi colegii săi iau mită de la pacienţi şi că atunci când refuză să le ia banii acestora oamenii cred că sunt bolnavi în stare terminală sau că medicul nu este unul competent.

O profesoară din Sibiu a scris că i s-a cerut să promoveze studenţi care nu au trecut niciodată pe la cursuri şi că restul colegilor încasau bani, brânză sau băuturi alcoolice în schimbul notelor sau diplomelor.

Pe de altă parte, situaţia din România a provocat îngrijorare până şi la Vatican, iar cotidianul oficial al Sfântului Scaun a scris că ţara noastră este afectată de o paralizie politică şi că se află într-o criză profundă.