MENIU

Meleşcanu ar accepta susţinerea ACL dacă Iohannis este declarat incompatibil de ICCJ

Meleşcanu ar accepta susţinerea ACL dacă Iohannis este declarat incompatibil de ICCJ

Candidatul independent la Preşedinţie Teodor Meleşcanu spune într-un interviu la RFI că ar accepta să fie susţinut de Alianţa Creştin Liberală (ACL), dacă preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ar fi declarat incompatibil de ICCJ.

"Nu mă ascund deloc şi am spus-o încă de la depunerea dosarului de candidat la Biroul Electoral Central că eu concep această responsabilitate de preşedinte ca fiind o funcţie de reprezentare a intereselor tuturor românilor. Din acest punct de vedere, evident că nu am niciun fel de probleme, din contră, aş fi bucuros dacă aş putea contribui şi eu prin modestele mele posibilităţi la alegerea unui preşedinte care să fie sprijinit de partea de centru-dreapta", a afirmat Teodor Meleşcanu la RFI, potrivit mediafax.ro.

Meleşcanu pledează pentru o reechilibrare a balanţei politice în România: "Cred sincer că într-o democraţie funcţională este foarte necesar, dacă nu indispensabil, ca puterea să nu fie concentrată într-o singură zonă politică. Socialiştii, la ora actuală, împreună cu aliaţii lor au o majoritate cel puţin pe hârtie, deşi la unele voturi nu a funcţionat, o majoritate zdrobitoare, au primul-ministru şi Guvernul şi cred încă o dată cu toată tăria că este nevoie de o reechilibrare a balanţei politice în România. Dacă acest lucru se va înţelege, va fi foarte bine".

În opinia lui Teodor Meleşcanu, candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie este "şubrezită foarte mult" în prezent: "Sigur că, din păcate, la ora actuală, candidatul Alianţei Creştin Liberale are unele dificultăţi. Aici nu noi trebuie să ne pronunţăm, justiţia poate să-l declare incompatibil sau compatibil, dar chiar şi acest simplu fapt şubrezeşte foarte mult această candidatură, pentru că nu vreau să mă refer la ceilalţi competitori ca persoane. Dar din punct de vedere al candidaturii, este o candidatură care nu văd cum ar putea într-o bătălie cu reprezentantul socialiştilor, domnul Victor Ponta, să câştige".

Mișcarea anticipată la Realitatea TV

"Scenariul singurul candidatului unic pe care l-ar promova Blaga la nivelul structurii PNL +PDL in acest moment este Melescanu. Surpriza campaniei si salvarea lui Blaga, pentru ca Blaga are de platit acest joc in care nu s-a asigurat, avand-ul in rezerva pe Predoiu si nefolosindu-l ca sa poata sa-l inlocuiasca. Eu am trait experienta cu Stolojan și Basescu in 2004 si stiu ce greu a fost de inlocuit candidatul Stolojan, noroc ca-l aveam pe Basescu pentru ca astazi Nastase era presedinte si nu mai patea ce a patit, era nevoie de o rezerva.  Doar Melescanu l-ar putea salva pe Blaga de la oprobriu partidului si atunci voturile s-ar imparti intr-o mai mica masura. Sansele lui Melescanu pentru turul 2 al deveni extrem de consistente. Daca Melescanu nu va fi candidatul unic in absenta lui Iohannis, e greu de evaluat in acest moment, sunt calcule mai sofisticate. Cine dintre Udrea, Tariceanu si Melescanu ar putea veni in turul 2", declarat în urmă cu câteva zile, strategul politic Cozmin Gușă

Mai multe articole despre:
Teodor Meleşcanu susţinere Klaus Iohannis ACL