MENIU

MELEȘCANU a fost învestit ministru de Externe. BĂSESCU: Nici pe dvs nu v-aș fi numit

Teodor Meleșcanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni, pentru funcția de ministru de Externe, la ora 17.30, în prezența președintelui Traian Băsescu și a premierului Victor Ponta.

Teodor Meleșcanu a depus jurământul pentru funcția de ministru de Externe, la ora 17.30. Președintele Traian Băsescu a declarat înainte de depunerea jurămânului, că nu l-ar fi numit nici pe Meleșcanu în funcția de ministru de Externe.

”Cred că demsia lui Corlățean a intervenit prea tarziu, dânsul trebuia să își asume eșecul din 2 noiembrie. Nici pe dvs nu v-aș fi numit, dar o fac datorită urgenței și mai ales, am rămas cu declarația dvs că dacă ați fi fost ministru de externe, nu s-ar fi întamplat ce s-a intamplat în turul 2 al alegerilor cu votul din diaspora. Având încredere în ce ați spus public, vă invit să depuneți jurământul”, a spus Băsescu.

La ceremonie a participat și premierul Victor Ponta. Depunerea jurământului vine în urma demisiei din funcția de ministru a lui Titus Corlățean, și a nominalizării lui Meleșcanu de către Victor Ponta, ca succesor al lui Meleșcanu.

Titus Corlăţean A DEMISIONAT din funcţia de ministru de Externe


Titus Corlăţean a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de ministru de Externe. "L-am informat pe premier că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a spus Corlăţean. UPDATE: Teodor MELEŞCANU, propus ministru al Afacerilor Externe.

Meleşcanu, despre votul din diaspora: Dacă aş fi fost ministru de Externe nu ar fi fost probleme

Teodor Meleşcanu spune că votul din diaspora a fost mai dificil deoarece la urne au venit foarte mulţi oameni, dar a precizat că, dacă ar fi fost ministru de externe, problemele nu ar fi avut loc.

"Nu ştiu dacă votarea a decurs atât de greoi, trebuiau respectate toate procedurile legale şi asta trebuie să avem în vedere. Numărul celor care au venit în câteva capitale a depăşit cu mult numărul celor care au votat în alte oraşe europene", a spus Meleşcanu.

Întrebat ce ar fi făcut în cazul unor astfel de probleme dacă ar fi fost ministru de Externe, Meleşcanu a răspuns cu o critică implicită la actualul şef al diplomaţiei.