MENIU

Marko Attila, urmărit prin Interpol: Voi lupta până la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovăția

Marko Attila a demisionat din Parlament. Poate fi arestat

Fostul deputat UDMR Marko Attila, care a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, sustine ca va lupta "pana la ultima suflare", pentru a-si dovedi nevinovatia.

Acesta a fost contactat de Mediafax si rugat sa comenteze faptul ca este urmarit prin Interpol. "Nu am ce comenta. Eu voi merge pana la ultima suflare pentru a-mi dovedi nevinovatia, oriunde acest lucru mai inseamna ceva", a spus Marko Attila, potrivit Romania Libera. Fostul parlamentar a mai fost intrebat si daca poate specifica unde se afla mai exact, in Ungaria, si daca va cere protectia Guvernului de la Budapesta, insa Marko Attila a refuzat sa raspunda. Politia Romana a anuntat luni ca fostul deputat a fost dat in urmarire internationala prin Interpol in 29 aprilie, dupa ce instanta suprema a emis un mandat de arestare in lipsa la solicitarea DNA.

Fostul deputat Marko Attila, urmarit international prin Interpol Marko Attila, mandat de arestare in lipsa Fostul parlamentar UDMR este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, iar in prezent se afla in Ungaria, unde a fugit dupa ce DNA a cerut arestarea sa preventiva.

Marko Attila si-a dat demisia din Parlament la inceputul lunii aprilie, iar pe 15 aprilie Camera Deputatilor a luat act de incetarea mandatului sau dupa ce acesta a transmis Parlamentului demisia sa in original. Pe 30 martie, cu doua zile inainte ca deputatul UDMR sa-si anunte demisia din Parlament, comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila. Marko Attila a fost trimis in judecata, in lipsa, de catre DNA in dosarul despagubirilor supraevaluate de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in care este arestat preventiv si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, scrie ziare.com 

Mai multe articole despre:
0 deputat decizii presiune fugar Marko Attila decizii UDMR