MENIU

PNL știa de boicotul PSD la moțiune. Marian Petrache, despre strategia lui Ponta și Oprea

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat pentru realitatea.net că din informațiile pe care le are are, PSD are o strategie de boicotare a moțiunii de cenzură care se va dezbate mâine. Astfel, potrivit acestuia, parlamentarii PSD au de gând să vină în număr redus doar pentru a asigura cvorumul de ședință, iar în momentul în care va începe dezbaterea, vor ieși din sală. 

Declarația a fost făcută cu puțin timp înainte ca Rovana Plumb să anunțe că PSD se va abține mâine de la vot.

”Din informațiile pe care le am, PSD pregătește o stretegie de boicot. Adică vor veni la început, va fi un număr minim de parlamentari care vor asigura cvorumul de ședință, iar apoi, la dezbaterea moțiunii, vor ieși din sală, la fel cum cel mai probabil, vor ieși din sală și la vot sau se vor abține. Astea sunt informațiile pe care le am eu”, a spus acesta pentru realitatea.net. 

Întrebat care este miza moțiunii de cenzură, deși matematic, liderii PNL știu că nu are cum să treacă, Petrache a răspuns: ”Miza este în primul rând tema pe care o are, votul celor din străinătate. Apoi, eu nus unt ipocrit. Când PNL nu era pregătit să intre la guvernare, eu am spus-o. Dar acum este pregătit. Sigur, matematic, moțiunea are șanse mici să treacă, suntem conștienți”.