MENIU

Marcel Ciolacu îi cere lui Florin Cîţu să vină cu o altă propunere de ministru al Sănătăţii

Premierul desemnat, Florin Cîţu, trebuie să vină cu o altă propunere de ministru al Sănătăţii, mai ales în contextul crizei legate de apariţia coronavirusului, dar şi cu alte propuneri pentru portofoliile unde miniştrii propuşi au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD.

"Am adresat o scrisoare din partea Birourilor permanente reunite domului prim-ministru desemnat, Florin Cîţu, să facă modificările necesare pentru a înlocui miniştrii care au primit avize negative în Parlament. Mai exact, am solicitat domnului prim-ministru desemnat să respecte legile ţării şi o decizie a Curţii Constituţionale din 2007, unde lucrurile sunt foarte clare, că trebuie să vină cu alte propuneri, mai ales în contextul crizei coronavirus, să vină cu o altă propunere la Ministerul Sănătăţii, unde domnul ministru desemnat, propus, interimar din acest moment nu a primit în comisie decât votul PNL. Nicio altă forţă politică în cadrul Comisiei de sănătate nu a votat pentru desemnarea domului ministru Costache", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei grupului parlamentar al PSD.

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului i-au solicitat luni premierului desemnat, Florin Cîţu, să-i retragă pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite luni în şedinţă comună, au examinat avizele elaborate de comisiile parlamentare permanente de specialitate în urma audierii candidaţilor propuşi la funcţiile de ministru de prim-ministrul desemnat, Florin Cîţu.

"Având în vedere faptul că 7 dintre candidaţii la funcţia de ministru au primit aviz negativ, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit să vă solicite să nominalizaţi alte persoane pentru funcţia de ministru în locul candidaţilor de ministru care au primit avize negative la audierile în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Cu atât mai mult, în contextul actual al evoluţiei răspândirii coronavirusului (COVID - 19) aveţi obligaţia faţă de români să desemnaţi un ministru al sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24 în interesul populaţiei şi nu în interesul firmelor private, aşa cum a demonstrat până acum", se arată în solicitarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu florin citu