MENIU

Marcel Ciolacu, despre revendicările transportatorilor privind RCA: Nu sunt Ceaușescu, să dau mâine ordonanțe, decrete și decizii

Marcel Ciolacu crede că se va ajunge la o înțelege privind nivelul RCA

Premierul Marcel Ciolacu recunoaște că transportatorii și fermierii care protestează de 6 zile au dreptate din multe puncte de vedere, dar le transmite că nu poate lua decizii peste noapte, mai ales când nu țin direct de el. Într-un interviu la un post TV, șeful guvernului a afirmat că nu poate proceda precum Nicolae Ceaușescu, să dea peste noapte.

„Sunt lucruri mărunte acumulate care au format frustare. Mai ales pentru transportatori. La transportatori avem în continuare negocierea în ceea ce privește RCA-ul. Au găsit anumite amendamente legislative pe care și le asumă ASF. Urmează ca și eu să am discuții cu asiguratorii, să vedem... Mi se pare mult cât e RCA-ul acum, dar împreună încercăm să găsim soluțiile”, a punctat Ciolacu, la un post TV.

„Putem pune un preț de referință. Există discuțiile. Trebuie să stau de vorbă și cu asiguratorii. Nu pot să-i trimit în faliment. Dar nu poți dubla RCA-ul. Trebuie să fie un echilibru. Nu trebuie să fim rigizi. Eu nu-s Ceaușescu să dau mâine ordonanțe, decrete și decizii", a mai declarat premierul.

Ciolacu a afirmat că a avut o discuție cu noii șefi ASF și le-a cerut, în primul rând, să nu mai fie falimente.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu rca transportatori ceausescu