MENIU

Marcel Ciolacu: „Anul viitor nu va fi ușor” - Președintele PSD se teme de RECESIUNE

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu - președintele PSD, alături de ministrul Agriculturii, a luat parte la un eveniment dedicat zilei de 10 octombrie - Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești.

„Mai avem o restanță la fermieri: despăgubirile. Sperăm ca acum, la rectificare, să rezolvăm. Ne pregătim pentru un an cu măsuri”, a spus Marcel Ciolacu, luni.

Întrebat dacă se teme de recesiune, acesta a răspuns: „Ne e teamă la toți, important este să gestionăm cât mai bine. Sunt niște fenomene de context. Nu ține numai de România. Dacă Europa intră în recesiune, automat că... Noi importăm în acest moment inflație. În Germania este cea mai mare inflație din ultimii 70 de ani”.

„Nu are rost să mințim și să ne ascundem, vom avea producție, dar nu vom avea un an ușor anul viitor. Dacă nu vom reuși să promovăm produsele românești, noi, când intrăm în magazine să căutăm prioritar produsele românești”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministerul Agriculturii, împreună cu autoritățile locale, organizează 100 de evenimente în toate județele țării pentru promovarea produselor românești.

Sub logo-ul, „Bun pentru tine, bine pentru fiecare", peste 3.000 de producători expun la vânzare un sortiment larg de produse românești.

În curtea Ministerului Agriculturii s-a deschis o expoziție cu vânzare a produselor obținute de românii noștri.

După 3 ani de întrerupere a activității, Casa Unirea face prima tranzacție cu produse românești și încheie contracte de livrare cu producătorii de produse alimentare ce se afla în platoul expozițional de la Ministerul Agriculturii.
Mai multe articole despre:
ciolacu agricultura