MENIU

Marcel Ciolacu a făcut anunțul. Ce variantă vrea PSD dacă Dacian Cioloș nu strânge o majoritate

Ciolacu anunță ce va face PSD dacă Cioloș nu reușește să strângă de un guvern. Foto/Inquam

Președintele PSD spune că premierul desemnat Dacian Cioloș va încerca să facă o majoritate, dar dacă nu va reuși acest lucru, atunci este primul pas spre alegerile anticipate dorite de PSD. Marcel Ciolacu spune că social democrații au discutat cu președintele Iohannis la Cotroceni instalarea unui guvern stabil. 

„Cu astfel de baliverne, de parcă n-a fost la guvernare atâta timp. De doi ani dreapta este la guvernare și n-au rezolvat toate problemele despre care vorbesc acum că le vor rezolva.

Desemnarea primului ministru este o prerogativă constituțională a președintelui. Nu vreau să intru în prerogativele constituționale ale președintelui. Nu mă mai surprinde nimic de la președintele României, cel care a refuzat un premier de la partidul care a câștigat alegerile.

Noi, la Cotroceni, am discutat cu președintele că ne trebuie un guvern stabil. Poate este o înțelegere între PNL și USR, nu sunt în mintea președintelui.

Din punctul nostru de vedere, dacă Dacian Cioloș nu crează o majoritate este un pas spre alegeri anticipate. Parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului, iar dacă este nevoie vom ajunge la anticipate.”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu psd dacian ciolos premier desemnat