MENIU

Maior, despre convocarea la MAE: Nu am primit înștiințare oficială

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a anunțat, marți, că nu a primit încă o înștiințare oficială cu privire la convocarea la Ministerul Afacerilor Externe, după declarațiile referitoare la scrisoarea trimisă unor oficiali români de către avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani. 

George Maior a precizat că anunțul MAE de convocare îl obligă să se prezinte, așa că așteaptă o convocare oficială.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor dintre Parchetul General și SRI şi stoparea presiunile asupra judecătorilor.

O zi mai târziu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, Donald L. Carroll, a declarat că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani. 

George Maior a declarat, luni, că scrisoarea este expresia unui lobby în favoarea unor persoane cu probleme cu legea.

De cealaltă parte, Liviu Dragnea a publicat pe Facebook o reacţie la scrisoare lui Giuliani, pe care a primit-o şi el, nu doar Klaus Ioahnnis. Astfel, şeful PSD laudă demersul şi spune că "domnul Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană – o rană care este încă deschisă și pe care România va trebui să o trateze tranșant și cu mult curaj, dacă mai vrem să rămânem în familia statelor democratice din spațiul Nord-Atlantic". Mai mult, Dragnea mai anunţă un lucru îngrijorător: "O parte din problemele semnalate de domnul Giuliani își vor găsi rezolvarea în noile legi ale Justiției. Altele urmează să fie soluționate prin pârghii legale și constituționale".

Mai multe articole despre:
Maior scrisoare Giuliani