MENIU

Macovei cere demisia lui Greblă de la CCR: Trebuie să plece pe uşa din dos

Macovei cere demisia lui Greblă de la CCR: Trebuie să plece pe uşa din dos

Monica Macovei sutine ca Toni Grebla trebuie sa demisioneze imediat din functia de judecator al Curtii Constitutionale, avand in vedere ca DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru mai multe infractiuni.

Europarlamentarul a subliniat ca "aducerea cu mandat la DNA a judecatorului Grebla a subminat increderea publica in CCR".

"Curtea Constitutionala este o institutie cheie a statului si orice acuzatie de coruptie la adresa unui judecator al Curtii afecteaza grav credibilitatea acesteia. Este irelevant daca judecatorul Toni Grebla este acuzat de fapte de coruptie pe care le-ar fi comis cand era senator PSD, inainte de a fi propus si votat de PSD judecator la CCR", a scris pe Facebook Monica Macovei, informează Ziare.com.

"Grebla trebuie sa plece acum, pe usa din dos, pentru ca nu exista dreptul de a fi judecator la CCR sau de a avea o alta functie publica, dar exista dreptul opiniei publice la institutii corecte si credibile, pentru ca deciziile lor le afecteaza viata", a mai scris Macovei.

Mai multe articole despre:
Monica Macovei CCR Toni Greblă