MENIU

Ludovic Orban surprinde: Livia Stanciu are mai multe motive pentru care trebuie să demisioneze

<p>Deputaţii PNL vor vota la vedere &icirc;n favoarea &icirc;nceperii urmăririi penale a lui Victor Ponta</p>

Prim-vicepresedintele PNL si liderul de grup al liberalilor din Camera Deputatilor, Ludovic Orban,a afirmat ca presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu trebuie sa isi dea demisia si a cerut in acest caz interventia presedintelui Iohannis si a ministrului Justitiei, scrie hotnews.ro. 

Mai mult, Orban a declarat ca in Romania masura arestului preventiv se aplica prea usor si abuziv in unele cazuri si si-a exprimat neincrederea in Consiliul Superior al Magistraturii, atacandu-l pe judecatorul Cristi Danilet despre care spune ca a mers intr-o emisiune la TVR pentru a o "spala pe detergent" pe Livia Stanciu.

Aflat in studioul de la Sinteza Zilei, Orban a fost felicitat de moderatorii din platou pentru pozitia sa.

Ce a declarat Orban in emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3: 

”Livia Stanciu are mai multe motive pentru care trebuie sa isi prezinte demisia. Primul, ca nu si-a platit datoriile. Nu poate fi un reper de moralitate aflat in fruntea celei mai importante instante din Romania o persoana care nu isi plateste, nu isi cunoaste datoriile. In al doilea rand, faptul ca presedintele ICCJ care trebuie sa fieomul cel mai credibil in materie de judecata si a impartire a dreptatii a putut sa formuleze o plangere penala impotriva unei persoane care nu i-a facut nimic. Numai fiindu-i frica probabil ca cine stie ce i s-ar putea intampla daca nu isi plateste datoriile. In al treilea rand, ceea ce a declarat acum nu se referea la ancheta CSM in cazul domniei sale sau in cazul procurorilor sau judecatorilor care au pronuntat arestul preventiv, ci la ancheta referitoare daca nu cumva dl Tariceanu a incalcat puterea judecatoreasca. CSM-ul este obligat sa efectueze o ancheta serioasa in aceasta speta si eu cred ca pe langa CSM, ca daca va fi lasat CSM-ul in care se afla un judecator precum Danilet, care iese la televizor sa o spele cu detergent in mod inentionat, sa creeze niste false perceptii ca de fapt nu este nevinovata (Danilet a participat la emisiunea Vorbeste Liber de la TVR joi seara, vezi emisiunea aici - n.r.) dna Rarinca, ca de fapt au fost implicati jurnalisti la santaj si repet el ca membru al CSM-ului care este organismul care conduce aceasta ancheta nu avea voie sa iasa la televizor, sa se pronunte asupra acestei spete. A iesit pe post de detergent cat de cat sa mai dezinformeze opinia publica intr-o speta care este atat de clara”, a spus Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro