MENIU

Ludovic Orban: M-am dus în faţa instanţei ca orice cetăţean, să fiu judecat ca orice cetăţean

Ludovic Orban a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realiatea TV, că timp de 2 ani deasupra sa a existat un semn de întrebare, care a dispărut luni în urma deciziei luată de instanţă. "Sunt un om corect, un om care respecta instituţiile şi legile. Sunt un om care în activitatea politică a încercat să facă lucrurile cu seriozitate şi cu mare grijă", a completat acesta. 

"Am scăpat de o piatră de moară. Nu a fost o perioadă uşoară. Cine nu trece prin aşa ceva îi este foarte greu să înţeleagă", a mai spus Ludovic Orban.

Acesta a mai precizat că în astfel de moment, mulţi oameni se uită la tine într-un anumit fel. "Te simţi prost, nedreptăţit, afectat moral. Şi pentru cei apropiaţi, pentru familie, pentru prieteni a fost foarte greu, au trecut printr-o încercare foarte grea", a mai spus Ludovic Orban.

Conform lui, orice om îşi poate găsi dreptate în justiţie. "Orice om, aşa cum eu mi-am găsit dreptate, poate să îşi găsească dreptate în justiţia din România", a mai spus acesta, adăugând că atunci când s-a început urmărirea penală s-a "dezbrăcat complet de orice haină politică".

"M-am dus în faţa instanţei ca orice cetăţean, să fiu judecat ca orice cetăţean", a precizat el. 

Acesta a mai povestit că a spus încă de la început că nu a avut nicio discuţie care să fie încriminabilă. "Totul a fost legat", a spus Ludovic Orban.

El a mai precizat că a fost mereu atacat pentru atitudinea lui faţă de DNA şi de Justiţie, în generea, însă decizia a fost a judecătorilor. "DNA a cerut în cazul mei pedeapsă cu executare şi interdicţia de a mai ocupa funcţii politice...Decizia a fost a judecătorilor. Nu a mai avut nicio treabă cu DNA", a mai spus Orban.

"Nu a fost de la început un dosar care să stea în picioare. Pentru mine funcţiile politice sunt o obligaţie, nu sunt sursă de privilegii", a afirmat acesta, adăugând că pentru unele persoane care nu vor să mai existe instanţe.

Liderul PNL Ludovic Orban a fost achitat, luni, definitiv, în dosarul în care era acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Procurorii DNA ceruseră condamnarea lui Orban la un an închisoare cu executare.

Mai multe articole despre:
Ludovic Orban