MENIU

Ludovic Orban: Coagularea dreptei, fără Traian Băsescu, care astăzi este toxic

<p>Ludovic Orban</p>

Liberalul Ludovic Orban a declarat că doreşte coagularea dreptei, fără Traian Băsescu şi că şansa de a câştiga prezidenţialele un candidat al dreptei unite este direct proporţională cu depărtarea pe care acest candidat o va avea de Băsescu, el opinând totodată că PMP e "creaţia orgoliului" acestuia.

Întrebat dacă PMP poate face parte din această alianţă de dreapta, Orban a răspuns: "Cum e turcul, şi pistolul. Aşchia nu sare departe de gard. PMP este creaţia orgoliului lui Traian Băsescu, care a vrut să rupă Partidului Democrat, când partidul nu a acceptat comanda dată de comandant, de a o alege preşedinte pe Elena Udrea", a declarat Orban.

El a adăugat că, în opinia sa, "şansa de a câştiga prezidenţialele un candidat al dreptei unite este direct proporţională cu depărtarea pe care acest candidat o va avea de Traian Băsescu, care astăzi este toxic şi astăzi nu are decât rolul de coloană a cincea a PSD-ului, în dreapta sceptrului politic".

Ludovic Orban a pledat pentru coagularea dreptei în România, adăugând: "evident, fără Traian Băsescu, care otrăveşte orice fântână în care intră".

Ludovic Orban a mai spus că baza partidului şi conducerea partidului trebuie să decidă cea mai bună formă de coagulare a dreptei în România, cea care să maximizeze şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale şi mai ales de a da o formă de guvernare care "să întrerupă declinul şi prăbuşirea determinate de PSD".

Ludovic Orban a mai declarat că îşi doreşte ca toţi care fac parte din conducerea partidului să fie aleşi individual, pe baza efortului pe care l-au depus pentru partid şi a credibilităţii din partid şi din afara partidului.

"Sper că de data asta, văzând că sistemul alegerii pe liste a produs grave deficienţe în funcţionarea PNL, sper ca, de data asta, membrii PNL să aibă înţelepciunea de a susţine acest proiect, pe care l-am avut dintotdeauna", a mai declarat Ludovic Orban.