MENIU

Lucian Bode, după votul pentru aderarea României la Schengen: „Reflectă corect ce a demonstrat țara partenerilor europeni”

Lucian Bode, ministrul Internelor

Prima reacție a ministrului de Interne - Lucian Bode, după votul istoric dat de Parlamentul European prin rezoluția de pre-aderare a României în Spațiul Schengen.

„Salut rezoluția adoptată astăzi de plenul Parlamentului European, referitoare la aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. 
Această rezoluție reconfirmă poziția constantă a Parlamentului European de susținere fermă a eforturilor noastre și a întregului parcurs spre atingerea acestui obiectiv. 
Le mulțumesc membrilor Parlamentului European pentru votul de astăzi și pentru sublinierea eforturilor remarcabile ale României în gestionarea frontierelor externe și asigurarea securității europene, elemente care reflectă corect ceea ce Romania a demonstrat în permanență partenerilor europeni. 
Mă bucur de această recunoaștere din partea Parlamentul European și sper ca ecourile pozitive ale rezoluției adoptate astăzi să le vedem cât mai curând prin adoptarea deciziei de aderare”, a transmis ministrul de Interne - Lucian Bode, după votul dat de eurodeputați privind pre-aderarea la Spațiul Schengen.

Parlamentul European a recomandat aderarea României la Spațiul Schengen, într-un vot istoric. A fost adoptată, la Strasbourg, marți, cu largă majoritate, rezoluția care propune primirea României în spațiul de liberă circulație Schengen.

Această rezoluția de pre-aderare la Schengen a fost votată în Parlamentul European cu 547 de voturi pentru și 49 împotrivă.

România, mai aproape de aderarea în Schengen - Vot istoric în Parlamentul European