MENIU

Luca Niculescu, prima reacție după ce a fost validat pentru funcția de ambasador la Paris

Luca Niculescu a postat pe pagina sa de facebook un scurt mesaj după ce marți a fost validat de comisiile de politică externă pentru funcția de ambasador al României la Paris. Acesta a precizat că a ”tăcut pe facebook” zilele acestea pentru că nu știa ce să spună și a subliniat că va continua să își facă meseria onest, așa cum a făcut în cariera sa de jurnalist. Niculescu a mai scris că viața lui se va schimba odată cu numirea în funcția de ambasador și a mulțumit pentru toate gândurile bune dar și pentru sugestiile pe care le-a primit.

Redăm, în continuare, mesajul postat de Luca Niculescu:

”Am fost tăcut zilele astea pe FB pentru că… nu prea ştiam ce să spun.. În curând, viaţa mea se va schimba, chiar dacă, într-un fel, rămân în acelaşi «sector de activitate», cel al relaţiei româno-franceze. În cele peste două decenii de jurnalism am încercat să îmi fac meseria onest, voi face acelaşi lucru şi în continuare. Voi continua sa scriu aici, chiar dacă, probabil, nu cu aceeaşi frecvenţă. Şi, mai ales, va mulţumesc pentru toate gândurile bune din ultimele zile, pentru toate ideile şi sugestiile trimise. Cum se spune : ça ne tombe pas dans l'oreille d'un sourd”, se arată pe pagina sa de facebook.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, la începutul acestei luni, pe Luca Niculescu pentru preluarea postului de ambasador al României în Franţa, Principatul Andorrei şi în Prinicipatul Monaco.

Luca Niculescu este licenţiat în Jurnalism şi a absolvit un master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism din Strasbourg. Din 1992 până în 2000 a fost jurnalist al RFI şi din 2000 redactor-şef al RFI România. A fost şi corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi "Liberation".