MENIU

Liviu Dragnea își află sentința în dosarul Referendumul pe 6 mai

ÎCCJ se va pronunța pe 6 mai în dosarul "Referendumul”. Liviu Dragnea a susținut, în cuvântul final pe care l-a avut în fața judecătorilor ÎCCJ în dosarul "Referendumul", că își susține "cu tărie nevinovăția" și că a adus destule argumente pe parcursul procesului care să demonstreze că nu este vinovat de acuzațiile care i se aduc.

"Acuzațiile pleacă de la o premisă profund greșită. Nimeni nu va mai îndrăzni de acum să cheme pe cineva la vot", a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că dreptul la vot este un act profund democratic. După finalul pledoariei avocaților, inculpații au ultimul cuvânt în fața judecătorilor instanței supreme. Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul". El nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

"Considerăm că martori propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță", a spus procurorul de ședință. El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum. Procurorul a mai cerut și aplicarea pedepsei complementare în cazul lui Liviu Dragnea, pe lângă pedeapsa cu executare. Totodată, el a spus că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului. 

Ce a spus Dragnea, în ultimul cuvânt la procesul pentru dosarul ”Referendumul”

Dosarul "Referendumul". Procuror: Ponta şi Dragnea s-au înţeles pe declaraţii