MENIU

Dragnea îi cere lui Tudorel Toader ordonanțele pe Justiție. Ultimatum de două săptămâni

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că urmează să se întâlnească cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta despre eventuala remaniere a ministrului Justiției, Tudorel Toader. De asemenea, liderul PSD i-a dat un ultimatum ministrului Justiției. 

Întrebat dacă își menține termenul de două săptămâni pentru ca Tudorel Toader să vină cu ordonanțele pe justiție, Liviu Dragnea a precizat: ”Sper ca luna martie să fie ultima lună în care mai discutăm despre aceste probleme parazite”

Întrebat dacă prim-ministru vrea să fie date acele ordonanțe pe justiției, șeful PSD a spus că :”premierul Viorica Dăncilă vrea ca subiectul să fie închis”.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu se va efectua o evaluare a miniștrilor, așa cum a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

”Eu nu am auzit vorbindu-se de evaluare, solicitarea mea este ca miniștrii să transmită punctele pe care le-au realizat din programul de guvernare, pentru a promova aceste realități în opinia publică”, a afirmat Liviu Dragnea.

”Nu este vorba de nicio remaniere”, a completat șeful PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că urmează să se vadă cu Călin Popescu Tăriceanu privind remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

”Ministrul Justiției este pe locurile PSD”, a spus acesta.

Liderul PSD a mai afirmat că cererea de urmărire penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu ar trebui votată în Senat până la sfârșitul lunii martie.

”Cred că până la sfârșitul lunii martie ar trebui să se voteze, o să le spun colegilor mei părerea mea”, a precizat acesta.

Întrebat dacă va avea vreo recomandare pentru senatorii PSD, Liviu Dragnea a afirmat că ”sunt destui de maturi”. 

Liviu Dragnea a mai precizat că și el îi susține pe magistrați. 

”Și eu îi prijin pe magistrați cu toate puterile mele, pe magistrații din România. N-am făcut nimic împotriva magistraților. Am conceput o legislație care să mărească independența magistraților. Voi face tot ce ține mine pentru ca judecătorii din România să nu mai fie afectați de niciun serviciu secret, de protocoale și alte șantajuri”, a completat acesta. 

Dăncilă, despre ordonanțele pe Justiție ale lui Toader: ”Nu am văzut textul”

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea