MENIU

Dragnea se laudă cu producţii agricole istorice: Ne batem cu ţările mari. Nu s-a mai reuşit aşa ceva

Liviu Dragnea și Petre Daea au fost la Călărași, unde verifică sistemul de irigații din judeţ. La începutul lunii, ministrul Agriculturii anunța că suprafața irigată în acest an a ajuns la 666.629 hectare, de aproape șase ori mai mare decât anul trecut.

Liviu Dragnea a ţinut să sublinieze performanţa agricolă a României, spunând că ţara noastră se bate cu ţările mari din Europa, fiind posibil să ajungem chiar pe locul 3, după Franţa şi Germania.

"Ne batem în Europa cu ţările tarile mari ca şi nivel de producţie agricola şi e un obiectiv major ca România să ajungă pe primul loc la unele soiuri. Sunt şanse ca la floarea soarelui să se intâmple. Am speranţe că în următorii ani România să îşi câştige locul pe care îl merită".

Acesta a afirmat ca la grau si secara productia a depasit 10 milioane de tone:"Nu s-a mai reusit asa ceva in Romania”.

Productii record sunt si la rapita si mazare, rezultate foarte bune fiind si la orz si orzoaica. "Ne uitam cu speranta si la productia de struguri", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a spus ca a fost o vreme foarte buna, dar a contat faptul ca ministerul agriculturii a acordat subventiile la timp, “vorbim de bani seriosi”, asa ca s-a ajuns in situatia ca bancile sa-i caute pe fermieri.

“Am ajuns la productii de grau de peste 10 tone (pe hectar)”, a declarat liderul coalitiei de guvernare. adaugand ca acesta este potentialul Romaniei si ca “noi ne batem cu tarile mari din Europa”.