MENIU

Liviu Dragnea: Plângerea lui Ludovic Orban, acuzaţie dementă! A fost redactată la Cotroceni!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în opinia sa, plângerea penală făcută de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă este o acuzaţie dementă. Totodată, acesta crede că plângerea a fost redactată la Cotroceni. "Cred că vom avea acces în curând la text, şi vom constata că este de la Cotroceni", a spus Liviu Dragnea, la Parlament.

Liviu Dragnea a afirmat că prin această plângere penală Iohannis vrea să pună presiune pe premierul României:

"Aceasta sesizare sau ce a făcut această unealtă(n.r. Ludovic Orban) este concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că vom avea toţi acces la text şi vom constata că e concepută la Cotroceni şi este ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat împotriva premierului Dăncilă. Nu ştiu de ce ar trebui sa fie ţinuta secretă şi ne vom da seama că ce a mai spus se adevereşte şi anume dorinta lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind rezultatul alegerilor, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune pe premierul României, punându-l pe Orban să acuze de înaltă trădare", a declarat vineri Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a dat exemplul vizitei premierului croat, aflat în vizită în România, care se plimbă liber fără să fie acuzat de trădare.

"Am avut această întâlnire cu premierul croat. Am văzut ca premierul merge liber prin lume, poate discuta liber, numai aici preşedintele vrea să aibă controlul asupra tuturor institutiilor statului. Iohannis nu e seful statului, doreste dar nu putem avea relaţii cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări", a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, Dragnea a mai spus că nu mai poate avea o relaţie instituţională cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Se constată că nu se poate avea niciun fel de relaţie cu Klaus Iohannis. Nu este şeful statului, doreşte să fie şef. Doreşte să fie şeful statului şi şeful românilor. Noi nu putem avea relaţii cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări. Nu a venim nimic, absolut nimic din partea Cotroceniului, cel puţin în acest an şi jumătate. Cu toate solicitările făcute de mine, de dl. Tăriceanu, făcute de primulministru de a exista o colaborare, de a exista o consultare pe temele mari, interne, externe, nu a fost absolut nicio reacţie, niciun demers de a ne chema, de a ne convoca, de a ne invita la o discuţie aşezată despre priorităţile majore ale României. Totul e făcut singur”, a adăugat preşedintele PSD.

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: "Eu cred că trebuie iniţiată suspendarea lui Klaus Iohannis"

Ludovic Orban a declarat joi, la Iaşi, că a depus, în “calitate de cetăţean al României” o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte săvârşite de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Liderul liberal a invocat “pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după” adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

“Această sesizare e depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României, şi am făcut acest demers pentru că l-am considerat o obligaţie morală faţă de mine. Nu am închis niciodată ochii, nu am să tac, să fiu pasiv când am să văd lucruri grave care afectează interesele generale ale României. Ceea ce se întâmplă în România şi în alte ţări riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale României, puse pe taraba de talcioc de Dragnea şi acoliţii săi, riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern, riscă să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani. (…) Am considerat necesar ca cineva să cerceteze aceste fapte. Eu nu am calitatea, nu sunt eu procuror”, a afirmat Ludovic Orban.

Războiul dintre Palate se tranșează la DIICOT