MENIU

Liviu Dragnea, la DNA: Dăncilă nu are de ce să demisioneze. Nu am făcut înţelegeri secrete în Israel

Inquam Photos / Octav Ganea 

Liviu Dragnea a afirmat, vineri, după ce a ieşit de la DNA, că Viorica Dăncilă nu trebuie să îşi dea demisia și a punctat că premierul are în continuare suportul PSD.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebuie să îşi dea demisia, şeful PSD a precizat: "Nu are de ce să îşi dea demisia, are suportul nostru în continuare", a precizat acesta, adăugând că nu vrea să facă mai multe declaraţii.

Dragnea: Vizita nu a fost secretomanie

"Cui trebuie să cerem voie să părăsim ţara?", a mai spus acesta, adăugând că nu s-a făcut nicio înţelegere secretă în Israel. "Eu sper să se ajungă la adevăr, nu la minciună", a completat preşedintele PSD. Acesta a mai spus că vizita în Israel nu a fost "secretomanie" şi că el şi Viorica Dăncilă au avut întâlniri separe în Israel.

Şeful PSD mai spune că nu există niciun conflict între Guvern şi BNR."

”Am fost chemat în acelaşi dosar în care am fost chemat şi ultima dată să mi se la cunoştinţă că mi s-a aprobat cerera de a-mi se pune la dispoziţia dosarul scanat", a spus Liviu Dragnea.

 Dragnea, către jurnaliști: Ce prostie este asta, de unde ţi-a venit aşa ceva?!

De data aceasta, Liviu Dragnea nu a mai fost flancat la DNA nici de jandarmi, nici de gărzi de corp. Şeful PSD a coborât din maşină, fără avocat, şi a fost înconjurat rapid de reporteri.

La intrarea în sediul DNA, Dragnea nu a vrut să facă declarații şi a fost agresiv verbal cu jurnaliștii: 

"Vă rog să mă lăsaţi să intru. Dacă nu mă lăsaţi, vă acuză DNA că obstrucţionaţi justiţia (...) Deci nu mă lăsaţi să intru...eu vă spun că tot pe aici o să ies", le-a spus Dragnea jurnaliştilor care l-au asaltat cu întrebări. Întrebat de un jurnalist dacă va încheia cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Dragnea a spus, iritat: "Ce prostie este asta, de unde ţi-a venit aşa ceva, cum să fac aşa ceva, să recunosc o vină pe care nu o am?". 

Război total Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă: "Solicit demisia premierului, nu face faţă" (VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a ieșit la atac și a cerut demisia Vioricăi Dăncilă, afirmând că aceasta nu face față poziției de premier. Șeful statului s-a declarat nemulțumit de refuzul premierului de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni pe tema BNR, dar și de demersurile făcute de guvern pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim.   

”Premierul României nu face față funcției, transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru țară și preferă să execute ordinele venite de la partid”. Sunt acuzații fără precedent venite de la Klaus Iohannis pentru Viorica Dăncilă.

"Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11.00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ţinut, dar asta n-are nicio importanţă şi nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenţionat să le comunic astăzi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca tema centrală conflictul intre guvern şi PSD, BNR pe cealaltă parte”, a spus Iohannis.

Președintele a insistat și pe tema explozivă a mutării ambasadei României la Ierusalim. 

”Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greşeală, fiindcă în politică externă dacă vorbim de documente secrete trebuia să fie consultat preşedintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituţie, în toate deciziile se statuează şi se ştie că este nevoie, în interesul României, de o consultare instituţională între premier şi preşedinte, că este nevoie, în interesul României, nu în interesul cuiva particular ca autorităţile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri nu au fost înţelese de doamna Dăncilă. Doamna Dăncilă spunea aşa: jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor… suveranivatea independentţa teritorială. E jurământul pe care îl depunem noi şi apoi obţine demnităţi publice. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad literam Constituţia, legile ţării, ci şi principiul colaborării loiale, deciziile CCR. Toate acestea în interesul României şi al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid", a explicat Iohannis.

”Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier", a spus preşedintele Iohannis.