MENIU

Liviu Dragnea, în plină luptă în PSD: Nu se impune congres, nu există tabere

Președintele Liviu Dragnea a avut, vineri, o primă reacție după conflictul deschis din guvern, între premierul Mihai Tudose și ministrul de Interne Carmen Dan, pe fondul luptei interne din PSD. Aflat la Vaslui, liderul social-democraţilor a declarat că nu există tabere în PSD şi că scandalul despre care vorbeşte presa este "mult mai mic decât se vede", anunţă Agerpres.

Totodată, Liviu Dragnea a spus, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că nu se impune organizarea unui congres extraordinar al partidului.

De asemenea, întrebat de ziarişti dacă se află în spatele deciziei ministrului de Interne, Carmen Dan, de a nu demisiona din funcţie, liderul social-democrat a afirmat că nu doreşte să comenteze acest aspect.

"Din ce am înţeles, că nu am văzut aseară, doamna ministru a ieşit cu nişte informaţii destul de bine fundamentate şi argumentate", a spus Liviu Dragnea.

Într-o altă declaraţie, făcută vineri dimineaţă, la Bacău, liderul PSD afrima că "încă sper că Mihai Tudose să rămână prim-ministru".

Președintele PSD a pornit, încă de miercuri, în turneu electoral în zona Moldovei. Șeful social-democraților a făcut deja prima oprire în Vrancea și la Suceava.

Pe harta electorală a lui Liviu Dragnea, se află și județele Botoșani, Neamț și Vaslui. Președintele PSD vrea să câștige baronii din Moldova de partea lui, în disputa cu premierul Mihai Tudose. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar urma să-și continue turneu și în alte regiuni, săptămâna viitoare.

În acelaşi timp, mai mulţi lideri locali ai PSD au recunoscut existenţa unei rupturi în partid, spunând că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose trebuie să aibă o abordare constructivă. Liderii ALDE, în schimb, consideră că tensiunile din PSD se pot rezolva doar la un congres şi ”nu se pot băga între Trabant şi Mercedes”.

Mai multe articole despre:
PSD Liviu Dragnea Mihai Tudose