MENIU

Liviu Dragnea: Nu confirm, nici nu infirm dacă propunerea pentru prim-ministru aş putea fi eu

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a intrat în direct la Realitatea TV, unde a vorbit despre succesul zdrobitor al formaţiunii sale la alegerile parlamentare. Varianta Dragnea premier nu este exclusă. "Nu confirm, nici nu infirm dacă propunerea pentru prim-ministru aş putea fi eu", a spus șeful PSD 

Vizibil entuziasmat de procentul obţinut de PSD la alegerile parlamentare, Dragnea a deschis dialogul cu Rareş Bogdan cu o glumă: "Ziua de azi a fost frumoasă, însorită, dar cu multă tensiune".

Apoi, liderul social-democraţilor a încercat să explice eşecul PNL-ului.

"A fost o zi în care românii au dat răspunsuri importante la unele întrebări. L-am ascultat pe domnul Alexandrescu. Nu e în regulă că dreapta politică din România este în această situaţie. Eu am crezut în echilibrul forţelor politice. Cred că au ales ca în ultimul an să nu vorbească despre ce vor să facă pentru români, ci au instigat la ură şi la dezbinare. Românii vor salarii mai mari, vor să mănânce produse româneşti, vor un sistem de educaţie, de sănătate", a spus Liviu Dragnea.

PSD-istul i-a dezvăluit lui Rareş Bogdan o povestioară, în exclusivitate:

"Spun asta doar la dumneavoastră, pentru că vă ştiu un foarte bun român. Am fost în Piaţa Obor, am căutat peşte. Am intrat în vorbă cu oamenii care vând peşte. Şi mi-au spus că au crap din Spania, caras din Italia, din România erau doar câteva ştiuci amărâte. Ştim bine ce fond piscicol are această ţară.

M-am gândit la facturile de energie. Plătim facturile la o firmă care duce profitul în ală ţară. Şi gazele la fel, şi apa din Bucureşti la fel. Trebuie să iubim şi capitalul românesc. Vreau să începem ne hrănim cu produse ale noastre, nu cu importuri de proastă calitate. Electoratul n-a găsit în cealaltă parte astfel de mesaje, ci jigniri, ură. Nu poţi câştiga astfel alegerile, după părerea mea".

Liviu Dragnea a confirmat, apoi, alianţa cu ALDE:

"Şi dacă vom face şi 50 la sută ca şi mandate în Parlament, vom face alianţă cu ALDE. Aşa am vorbit de la început. Avem relaţii corecte între noi. Cred că o coaliţie stabilă la guvernare este un lucru bun pentru România".

Preşedintele PSD-ului a vorbit şi despre nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru:

"La nominalizarea prim-ministrului nu e nicio grabă. Aşteptăm şi noi rezultatele oficiale. Vom avea o discuţie serioasă în partid. Trebuie o susţinere totală din partea întregului partid, apoi o discuţie cu colegii de la ALDE. Propunerea cu care vom merge la Cotroceni va fi una singură şi n-o vom schimba.

Nu-mi place acest răspuns când îl aud la alţii, dar nici nu confirm, nici nu infirm dacă propunerea pentru prim-ministru aş putea fi eu. Este o seară importantă, vrem să ducem la capăt numărătoarea paralelă".

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea