MENIU

Liviu Dragnea acuză UNPR şi ALDE că ar fi salvat-o pe Elena Udrea de la arestare

Votul din Parlament care a salvat-o pe Elena Udrea a fost organizat de PNL, UNPR şi ALDE. Cel puţin aşa susţine preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care i-a acuzat pe partenerii de coaliţie că s-au aliat cu liberalii pentru a respinge cererea DNA de arestare preventivă, anunţă Realitatea TV. 

„Cei de la PNL au votat în bloc, cei de la UNPR - la fel, cei de la ALDE și o mare parte din liberali. După părerea mea, a fost o organizare foarte bună. Trebuie discutat în Coaliție, e un subiect serios. Ceea ce noi am stabilit la congres nu au fost vorbe în vânt. Nu e firesc ca noi, ca parlamentarii, să ne dăm cu părerea pe cererile justiției. Nu noi stabilim arestarea sau reținerea, noi dam posibilitatea. Acolo a fost o acțiune organizată, prin care s-a stabilit ca cele două cereri să fie respinse. Poate cei pe care Udrea i-a amenințat cu dezvăluiri în comisia juridică (au organizat astfel votul, n.r.)”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

La rândul lui, deputatul PNL Ludovic Orban dă vina chiar pe social-democraţi. “Dragnea minte cu neruşinare. […] Hoţul strigă hoţii, asta e stratagema pe care o foloseşte Dragnea. Eu cunosc foarte bine care sunt părerile deputaţilor PSD. Ei, de fapt, nu votează aceste cereri formulate de justiţie, ei votează ca să îţi apere pielea. Obstrucţionarea justiţei a devenit o politică a PSD”, a declarat Orban.

Nici liderul deputaţilor UNPR nu-şi asumă acuzaţia lui Liviu Dragnea. Laurenţiu Chirvăsuţă susţine că, de fapt, colegii lui s-au grăbit la vot şi au fost “panicaţi că pierd avioane”

"Nu, deci ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost că mare parte din colegii nşţtri n-au mai avut răbdare să stea până la capăt sau, eu ştiu, unii panicaţi că pierd avioane, pierd nu-ştiu-ce…", a declarat Chirvăsuţă.

Mai multe articole despre:
PSD acuzaţii Liviu Dragnea Udrea cereri