MENIU

Lista nominală a parlamentarilor care au semnat moțiunea de cenzură. DOCUMENT

222 de parlamentari ai coaliției de guvernare au semnat moțiunea de cenzură prin care se cere demiterea Guvernului Grindeanu. Primul parlamentar care a semnat este Liviu Dragnea, iar ultimul, Eugen Teodorovici.

Lista cu semnături a fost postată pe site-ul Camerei Deputatilor și poate fi consultată integral. Printre cei care au semnat se numără și Robert Cazanciuc.

Numărul parlamentarilor care susţin moţiunea lui Liviu Dragnea arată o disfuncționalitate în mecanismul de mobilizare PSD. Doar 222 de parlamentari PSD şi ALDE au semnat moţiunea de cenzură, din cei 248, cât numără în total cele două partide. Aşadar, există un grup de 26 de parlamentari din tabăra Puterii care nu şi-au pus semnătura pe textul moţiunii. Liviu Dragnea spune că votul va fi covârşitor împotriva lui Sorin Grindeanu.

„Cei care n-au semnat au fost plecaţi din ţară, unii ajung mâine, alţii ajung marţi. N-am vrut să le stric treburile astăzi. Important este votul de miercuri, care va fi masiv împotriva premierului Grindeanu. Am vorbit cu parlamentarii de la Iaşi, care erau daţi în tabăra lui Grindeanu, dar au votat în masă moţiunea”, a motivat Liviu Dragnea. Printre cei care n-au semnat se numără Victor Ponta şi prietenul său din Gorj, deputatul Alin Văcaru.

De partea cealaltă, Sorin Grindeanu crede că numărul mai mic de semnături este un prim semnal că moţiunea va pica.

„Există suficienţi colegi în PSD care nu sunt de acord cu Liviu Dragnea. Cu siguranţă nu va trece moţiunea. Sunt suficienţi oameni responsabili care înţeleg că nu-şi pot da jos propriul partid. Dacă moţiunea de cenzură ar trece, am ajunge la mâna preşedintelui Iohannis. Fiecare bilă băgată în urnă în favoarea moţiunii înseamnă mai puţină putere pentru PSD şi mai multă pentru Iohannis. Există riscul să ajungem la alegeri anticipate”, a spus Grindeanu.